ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ

ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

1η Μέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ 22/12/2019 ΚΑΒΑΛΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Αναχώρηση από το Δημοτικό Κήπο στις 06:15 το πρωί. Διέλευση συνόρων Προμαχώνα. Διασχίζουμε την Βουλγαρία μέχρι τα σύνορα Βουλγαρίας και Σερβίας, θα περάσουμε από την πόλη ΝΙΣ όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος και περνώντας περιφερειακά από διάφορες πόλεις της ΣΕΡΒΙΑΣ, φθάνουμε στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα: ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2019 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωινό και περιήγηση στην πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το Φρούριο Καλεμεγκνταν, χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα, τον πύργο Νεμπόϊσα που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου. Επίσης Θα δούμε τα ερείπια από το παλιό τζαμί και τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό με τους τάφους των Σέρβων πριγκίπων του Οίκου Ομπρένοβιτς. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Σάββα, που αποτελεί τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων και το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη. Στην συνέχεια, στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε πολλά και εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα, το Εθνικό μουσείο, ενώ κατά μήκος της λεωφόρου των Επαναστάσεων θα δούμε το Κοινοβούλιο, ένα κλασικό δείγμα βαλκανικής αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το μαργαριτάρι του Δούναβη, τη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα : ΤΡΙΤΗ 24/12/2019 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και στη λεωφόρο της Δημοκρατίας θα θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα κτήρια. Συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από την γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των Βασιλέων. Στο λόφο του Γκέλερτ, από όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης ή σας προτείνουμε να απολαύσετε μια κρουαζιέρα στα ήσυχα νερά του Δούναβη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: ΤΕΤΑΡΤΗ 25/12/2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για ΒΙΕΝΝΗ, την πόλη της τέχνης και της μουσικής. Με συνοδεία τοπικού ξεναγού, θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσία, το αριστούργημα Σέμπρουν, τη Ρινγκ Στράσσε με το θαυμάσιο πάρκο, την όπερα, τα ανάκτορα Χόφεμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και την Εκκλησία του Τάματος. Μετά την ξενάγηση θα υπάρχει χρόνος για να κάνετε μια

βόλτα στην ελληνική συνοικία της πόλης. Επιστροφή στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα: ΠΕΜΠΤΗ 26/12/2019 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΚΑΒΑΛΑ
Πρωινό και γεμάτοι από όμορφες εικόνες παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μας. Με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ, φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 320 EURO
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 260 EURO
Μονόκλινο: 410 EURO

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
• Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 ΑΣΤΕΡΩΝ (κεντρικά) στο ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ και στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ σε δίκλινα δωμάτια.
• Πρωινά σε ανοιχτό μπουφέ.
• Τέσσερα δείπνα σε ανοιχτό μπουφέ.
• Ξεναγήσεις – περιηγήσεις του προγράμματος.
• Αρχηγό – συνοδό του γραφείου.
• Τοπικούς ξεναγούς.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
• Επιπλέον γεύματα – ποτά.
• Εισόδους μουσείων.
• Κρουαζιέρα στο Δούναβη.
• Έξτρα ατομική ασφάλιση ατυχημάτων 5 € το άτομο έως 75 ετών.
• Νυχτερινών κέντρων και γενικά ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται προαιρετικό.

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!

eXTReMe Tracker