ΠΑΡΑΛΙΑ Μ. ΑΣΙΑΣ

ΑΠΟ 14 ΕΩΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

1η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 14-08-2019 ΚΑΒΑΛΑ – ΣΜΥΡΝΗ
Αναχώρηση από το Δημοτικό Κήπο ώρα 03:45 το πρωί. Διέλευση συνόρων. Έλεγχος διαβατηρίων, στάση για ψώνια στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών, είσοδος στην Τουρκία. Συνεχίζουμε για τα Δαρδανέλια μέσο ΚΕΣΣΑΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ φθάνουμε στο ECEABAT (αρχαία Μάδυτος) από όπου με ferry boat θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων για το ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ. Άφιξη και επίσκεψη στα αρχαία μνημεία της μυθικής ΤΡΟΙΑΣ, όπου θα περιηγηθούμε στην πόλη που χτίστηκε εννέα φορές και ο Όμηρος δόξασε με το ανυπέρβλητο έπος της Ηλιάδας. Θα δούμε ακόμη τα ερείπια από την παλιά πόλη, το Αντίγραφο του Δούρειου Ίππου. Και συνεχίζουμε για την ΠΕΡΓΑΜΟ με ξενάγηση στο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΠΕΡΓΑΜΟΥ, την Βασιλική του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (κόκκινη αυλή) και την παλιά ελληνική συνοικία. Μετά μέσω ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ, φθάνουμε στην πανέμορφη και πολυτραγουδισμένη ΣΜΥΡΝΗ, εδώ γεννήθηκε ένα από τα πιο σημαντικά είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Μια μητρόπολη με τεράστιες λεωφόρους, και επιβλητικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 15-08-2019 ΣΜΥΡΝΗ – ΦΩΚΑΙΑ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και κατόπιν εκκλησιασμός στον μοναδικό Ορθόδοξο Ναό της ΑΓΙΑΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ. Αρχίζουμε την ξενάγηση στην πόλη της ΣΜΥΡΝΗΣ, από την παραλιακή λεωφόρο (ΚΟΡΝΤΟΝ), την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ (ΑΛΣΑΤΖΑΚ ή ΠΟΥΝΤΑ) που κάηκε και δεν έχει τίποτα από την παλιά της δόξα, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, την ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΝΑΚ με τον ΠΥΡΓΟ του ΡΟΛΟΓΙΟΥ όπου βρισκόταν παλιά το τουρκικό Διοικητήριο και μαρτύρησε ο Μητροπολίτης ΣΜΥΡΝΗΣ Χρυσόστομος, την ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, την ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, τον ΑΓΙΟ ΒΟΥΚΟΛΟ και ανηφορίζουμε στο ιστορικό κάστρο ΚΑΝΤΙΦΕ ΚΑΛΕ, το «Βελούδινο κάστρο», που χτίστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο, από όπου θαυμάζουμε πανοραμικά ολόκληρη την πόλη. Μετά αναχώρηση για τη ΦΩΚΑΙΑ. Η περιοχή αγκαλιάζει δύο κόλπους και ένα μικρό λιμανάκι. Θα δούμε πρώτα την ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ η οποία ξεχωρίζει από την παλαιά που βρίσκεται στο διπλανό κόλπο. Στη συνέχεια φθάνουμε στην ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ο οικιστικός πυρήνας της οποίας προστατεύεται και έχει διατηρήσει το χαρακτήρα του μικρού γραφικού λιμανιού. Την παραλία την στολίζουν τα αξιοθαύμαστα ελληνικά αρχοντικά που είναι κατασκευασμένα με λαξευτή πέτρα και έχουν ανάγλυφες επιγραφές στις προσόψεις. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στις παραλιακές ταβέρνες. Στην επιστροφή μας θα σταματήσουμε στο πιο μοντέρνο προάστιο της ΣΜΥΡΝΗΣ το ΚΟΡΔΕΛΙΟ (ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ) που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ΣΜΥΡΝΗ. Η ελληνική παλαιότερη ονομασία ήταν Περαία, ή Πέρα Μεριά. Το Κορδελιό φημίζονταν ιδιαίτερα για τις ωραίες γυναίκες του, τις οποίες και εξύμνησε η ελληνική λαϊκή μουσική. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και ψώνια στην παραλία και στους πεζόδρομους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε τη παραλιακή της πόλης και να ανακαλύψετε τα μυστικά γεύσεων και διασκέδασης αυτής της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-08-2019 ΣΜΥΡΝΗ – ΤΣΕΣΜΕΣ – ΑΛΑΤΣΑΤΑ – ΒΟΥΡΛΑ
Πρωινό και επίσκεψη στο πολύβουο παζάρι, το ΚΕΜΕΡΑΛΤΙ. Εδώ βρίσκεται η παλιά Οθωμανική γειτονιά της πόλης με δαιδαλώδη σοκάκια, παλιά οθωμανικά σπίτια, χρόνος ελεύθερος για ψώνια. Εδώ θα βρείτε όλα τα είδη, από χειροποίητα είδη και σουβενίρ, μέχρι χαλιά, ασημικά είδη και δερμάτινα και πολλά άλλα. Μετά αναχώρηση για την ΧΕΡΣΟΝΗΝΗΣΟ της ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μ. ΑΣΙΑΣ, και θα καταλήξουμε στο πανέμορφο ΤΣΕΣΜΕ την παλιά Ελληνική πόλη ΚΡΗΝΗ που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την ΧΙΟ, σπουδαίο λιμάνι, όπου θα θαυμάσουμε το γενοβέζικο κάστρο και την ανακαινισμένη εκκλησία του Άγιου Χαραλάμπους, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα στις παραθαλάσσιες ταβέρνες. Στην επιστροφή μας θα επισκεφτούμε τα πανέμορφα ΑΛΑΤΣΑΤΑ (την Μύκονο της Τουρκίας) που στο κέντρο της διατηρούνται τα περισσότερα κτίσματα από την εποχή των Ρωμιών τα οποία και αναπαλαιώνονται διότι το χωριό έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο. Στα ΑΛΑΤΣΑΤΑ νομίζεις ότι δεν έχει περάσει χρόνος από το 1922. Επίσκεψη στο καλοδιατηρημένο ιστορικό κέντρο με την εκκλησία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΛΑΤΣΑΤΙΑΝΗΣ (σήμερα Τζαμί). Συνεχίζουμε τον δρόμο μας για τα ξακουστά ΒΟΥΡΛΑ. Εδώ είναι η Πατρίδα του μεγάλου εθνικού μας Νομπελίστα ποιητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ. Το σπίτι που έμενε ο Γιώργος Σεφέρης είναι σήμερα ένα μικρό ξενοδοχείο. Επιστροφή στη ΣΜΥΡΝΗ. Δείπνο. Το βράδυ θα πάμε στο περίφημο Πολιτιστικό Πάρκο της ΣΜΥΡΝΗΣ (İzmir Kültürpark), έκτασης 300.000 τ. μ., που αποτελεί μικρογραφία του Πάρκου της Μόσχας και περιλαμβάνει μικρές λίμνες, ζωολογικό κήπο, ταβέρνες, καφετερίες, ζαχαροπλαστεία και τις εγκαταστάσεις της ετήσιας διεθνούς εμπορικής έκθεσης της ΣΜΥΡΝΗΣ. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 17-08-2019 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΕΣΟΣ – ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην αρχαία ΕΦΕΣΟ. Επίσκεψη στη βασιλική εκκλησία του ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, ο οποίος εδώ έγραψε το Ευαγγέλιο του, πέθανε και ετάφη, χτισμένη τον 6ο μ.Χ. αιώνα επί Ιουστινιανού. Θα δούμε το ΤΕΜΠΛΟ ΤΟΥ ΑΔΡΙΑΝΟΥ, τη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, το ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΔΡΟΜΟ, το ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ, την ΑΓΟΡΑ, τον ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΔΡΟΜΟ, τη ΔΙΠΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, το ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ, το ΣΤΑΔΙΟ, το ΘΕΑΤΡΟ όπου μίλησε για πρώτη φορά ο Απόστολος Παύλος και το ΤΕΜΠΛΟ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ που θεωρούνταν ένα από τα επτά θαύματα του Κόσμου. Συνεχίζουμε για το ΚΙΡΚΙΝΤΖΕ (ΣΙΡΙΝΤΖΕ), γνωστό κι από το μυθιστόρημα της Διδώς Σωτηρίου “Ματωμένα Χώματα” που χαρακτηρίστηκε ως το βιβλίο της σύγχρονης Μικρασιατικής εξόδου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και να γνωρίσουμε το γραφικό χωριό με την μοναδική αρχιτεκτονική, τα παραδοσιακά σπίτια και την μεγάλη ποικιλία κρασιών από φρούτα. Μετά θα πάμε στο ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ (νησί του Πουλιού), τη ΝΕΑΠΟΛΗ της Ελληνιστικής περιόδου και τη ΣΚΑΛΑ ΝΟΒΑ των Ενετών. Ελεύθερη ώρα στην αγορά. Επιστροφή στη ΣΜΥΡΝΗ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 18-08-2019 ΣΜΥΡΝΗ – ΑΪΒΑΛΙ – ΚΑΒΑΛΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το γραφικό ΑΪΒΑΛΙ τις αλλοτινές Κυδωνίες, µέσα σε ένα απέραντο κάµπο από ελαιόδεντρα. Θα δούμε τα παλιά ελληνικά αρχοντικά σπίτια που σώζονται ακόμη και κοσμούν το ΑΪΒΑΛΙ και θα επισκεφθούμε τα πανέμορφα ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΑ, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του ΑΪΒΑΛΙΟΥ. Επίσκεψη στον ανακαινισμένο ΝΑΟ των ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ του 1890, στα γραφικά σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες. Συγκέντρωση και αναχώρηση για την επιστροφή μας, με τις ανάλογες στάσεις για ξεκούραση και καφέ. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην πόλη μας. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 200 EURO
Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο με τους γονείς: 160 EURO
Μονόκλινο: 300 EURO

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Μεταφορά με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο λεωφορείο του γραφείου μας.
• Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο “ANEMON FUAR” 4 αστέρων στην ΣΜΥΡΝΗ σε δίκλινα δωμάτια.
• Πρωινά σε μπουφέ στο ξενοδοχείο.
• Τέσσερα δείπνα σε μπουφέ στο ξενοδοχείο.
• Επίσημο ξεναγό.
• Εισιτήρια FERRY BOAT ΕΤΣΕΑΜΠΑΤ – ΤΣΑΝΑΚΚΑΛΕ – ΕΤΣΕΑΜΠΑΤ.
• Αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
• Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

• Εισόδους μουσείων
• Εισόδους αρχαιολογικών χώρων
• Προαιρετικές διασκεδάσεις και μεσημεριανά γεύματα.
• Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!

eXTReMe Tracker