ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΤΜΟΣ -(ΛΕΙΨΟΥΣ)

5μέρες 195€

Αναχώρηση : 15- 6 – 19

1η μέραΚαβάλα-Πειραιάς-Πάτμος
Συγκέντρωση και αναχώρηση το μεσημέρι και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για την Πάτμο. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέραΙερά Μονή Ευαγγελισμού-Σπήλαιο Αποκάλυψης-Μονή Αγίου Θεολόγου
Άφιξη το πρωί στο νησί και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού που βρίσκεται στην περιοχή των Κήπων στη νοτιοδυτική πλευρά της Χώρας. Η Συλλογή των εικόνων της Μονής χρονολογείται από τον 15ο έως και τον 17ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα. Ακολουθεί μια επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης και προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του θεολόγου. Το Ιερό Σπήλαιο βρίσκεται στη μέση του δρόμου που οδηγεί από τη Σκάλα στη Χώρα. Πρόκειται για ένα ολόλευκο κτίριο με διάφορα επιμέρους διαμερίσματα χτισμένα σε διάφορα επίπεδα. Για να φτάσει κανείς στην αυλή του Σπηλαίου πρέπει να κατέβει σαράντα τρία σκαλοπάτια. Μπορείτε να δείτε το σημείο όπου γράφτηκε η Αποκάλυψη, τον τόπο κατακλίσεως του Ιωάννη, τον πελώριο βράχο που σχίστηκε και από εκεί ο Θεός υπαγόρευσε την Αποκάλυψη στον Ιωάννη, αλλά και το σημείο στο οποίο ο Ευαγγελιστής ακουμπούσε το κεφάλι του για να ξεκουραστεί και ένα κοίλωμα στον βράχο από όπου πιανόταν για να σηκωθεί. Στη συνέχεια θα πάμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο νησί. Διανυκτέρευση.

3η μέραΛειψοί (προαιρετική εκδρομή)
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Σκάλας για την προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για τους Λειψούς. (διάρκεια ταξιδιού 1 ώρα) Συστάδα νησιών, που τo όνομα της το δίνει το νησί Λειψοί, το οποίο αποτελείται από δύο όγκους ξηράς, που ενώνονται με στενό λαιμό, το μόνο νησί που κατοικείται, πολύ μικρό με λευκά ασβεστωμένα σπιτάκια και εκκλησάκια και ταβερνάκια. Θα έχετε χρόνο ελεύθερο για να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου με το γαλάζιο τρούλο της και στη συνέχεια την περίφημη Παναγία του Χάρου. Η εκκλησία ονομάστηκε έτσι γιατί στη θαυματουργό εικόνα, η Παναγία εικονίζεται να βαστά τον Εσταυρωμένο Χριστό, νεκρό. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέραΠάτμος-Πειραιάς
Πρωινό και στη συνέχεια μπορούμε να επισκεφτούμε το ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής το οποίο βρίσκεται εκεί από το 1607. Θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας Ελεούσας και θα μάθουμε την ιστορία και τα θαύματα της. Συνεχίζουμε με τα πόδια και από την πίσω πλευρά του βράχου θα συναντήσουμε το μοναστήρι Της Παναγίας της Διασώζουσας. Θα προσκυνήσουμε και θα μάθουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της εικόνας. Στη συνέχεια θα κάνουμε το γύρο του νησιού. Περνώντας πρώτα πάνω από το παραθαλάσσιο χωριό Γροίκος στη νότια πλευρά του νησιού και μετά κατά μήκος της ακτής και μέσα από το λιμάνι της Σκάλας θα δούμε τα δύο εκκλησάκια αφιερωμένα το μεν στον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή και το άλλο στους μαθητές του Πολύκαρπο και Πρόχορο. Θα καταλήξουμε στο βορειότερο σημείο του νησιού, την παραλία της Λάμπης περνώντας από τα γραφικά χωριά του Πάνω και Κάτω Κάμπου απ’ όπου θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα της Πάτμου.Εκεί θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για φαγητό. Αργά το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά.

5η μέρα Πειραιάς-Καβάλα
Άφιξη στον Πειραιά το πρωί. Επιβίβαση στο λεωφορείο και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :195 € το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς – Πάτμος – Πειραιάς σε οικονομική θέση.
Μετακίνηση με το λεωφορείο του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο HELLINIS με πρωινό.
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους. Η προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς και τέλη διανυκτέρευσης.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ Η ΘΕΩΡΗΣΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΕΩΝ

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!

eXTReMe Tracker