ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

6 – 9 Απριλίου 2018
Το όνομα Βελιγράδι σημαίνει ‘’λευκή πόλη’’. Στην πραγματικότητα όμως η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι μια πόλη καταπράσινη, γεμάτη πάρκα, πόλη ζωντανή τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα με γραφικές μποέμ συνοικίες, ταβερνάκια, κομψά καφέ και μπαράκια που σφύζουν από ζωή. Είναι μια από τις πιο παλιές πρωτεύουσες της Ευρώπης με πλούσια ιστορία από την εποχή των Κελτών, χτισμένη στην συμβολή δύο ποταμών του Σάββα και του Δούναβη, πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ένα μικρό διαμαντάκι στην γειτονιά των Βαλκανίων, ανερχόμενος τουριστικός προορισμός που περιμένει να τον ανακαλύψουμε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1η μέρα 06.04.2018.Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 845ΚΜ:
Αναχώρηση νωρίς το πρωί στις 02.30 από τον Δημοτικό Κήπο. Δια μέσω Διδυμοτείχου & Ορεστιάδας διέλευση από τα σύνορα Ορμένιου στη Βουλγαρία. Στάσεις για καφέ & ξεκούραση καθ’ οδών. Διέλευση από σύνορα Καλοτίνας , είσοδος στη Σερβία. Άφιξη το απόγευμα στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας & δείπνο. Ελεύθεροι για βραδινό περίπατο και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη του Βελιγραδίου. Η θέση του ξενοδοχείου μας στο κέντρο της πόλης μα διευκολύνει τα μέγιστα. Διανυκτέρευση.
2η μέρα. 07.04.2018 Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ 200ΚΜ:
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το Σρέμσκι Καρλόβιτσι, μια πανέμορφη γραφική πόλη όπου θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στο κέντρο της. Μετά θα πάμε να δούμε το κάστρο Petrovaradin και στη συνέχεια την πόλη του Νόβισαντ , την «Αθήνα της Σερβίας» όπως την αποκαλούν. Στην περιήγηση μας θα τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο για γεύμα ατομικά. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Χρόνος ελεύθερος για αγορές στο μεγάλο εμπορικό κέντρο USCE’ στο νέο Βελιγράδι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ξεκούραση, δείπνο. Βραδινή έξοδος και πάλι στο κέντρο της παλιάς πόλης του Βελιγραδίου για να γνωρίσουμε τον ξακουστό πεζόδρομο Κνιάζ Μιχαήλοβα & τη γειτονιά της Σκαντάρλια. Διανυκτέρευση.
3η μέρα. 08.04.2018 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ 60ΚΜ:
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στις 08:30 στο Βελιγράδι, το οποίο είναι μια πόλη με πολλά μνημεία. Η Σερβία έχει τη δική της μεγάλη ιστορία, την οποία θα ακούσουμε από τον ξεναγό μας. Θα δούμε τα κατεστραμμένα ακόμη κτίρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, που ωστόσο οι κάτοικοι της κράτησαν 78 ολόκληρες μέρες αμυνόμενοι, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο και φυσικά τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό, το Ναό του Αγίου Σάββα, τον οποίο και θα επισκεφτούμε. Επίσκεψη στο μουσείο Τίτο και μετά περιήγηση στην ακρόπολη, όπου και το ονομαστό κάστρο Καλεμεγκντάν. Εδώ θα δούμε από ψηλά το κάστρο Νεμπόϊα, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν, ονόμασαν δε το δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Μετά την ξενάγησή μας, γεύμα στο ξενοδοχείο & ξεκούραση. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την προαιρετική μίνι Κρουαζιέρα στους ποταμούς Σάββα και Δούναβη. Στην ξενάγηση θα θαυμάσουμε φωτισμένα τα βασικά αξιοθέατα της πόλης και βεβαίως το μοναδικό κάστρο αυτής από μια άλλη οπτική γωνία. Στη συνέχεια βραδινή έξοδος στον πεζόδρομο Κνιάζ Μιχαήλοβα ή στον πεζόδρομο της Σκαντάρλια για προαιρετική διασκέδαση. Επιστροφή & διανυκτέρευση.
4η μέρα. 09.04.2018 ΔΕΥΤΕΡΑ 845ΚΜ:
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση στις 08:00 για επιστροφή. Πρώτη στάση το Νις, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Η γενέτειρα πόλη του Αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου και του Ιουστίνου του Α. Βόλτα στον πεζόδρομο και το κάστρο. Γεύμα ατομικά και επιστροφή στην πόλη μας από την ίδια διαδρομή, με ανάλογες στάσεις αργά το βράδυ. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 195€, ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ: 275€

*ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
1. Μεταφορά με πούλμαν υπερυψωμένο. 2. (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ROYALL INN HOTEL 4* (9,3 βαθμοί Booking).Πιο κεντρικό δεν γίνετε!
3. (3) προγεύματα σε μπουφέ, (2) δείπνα & (1) γεύμα. 4. Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός στο Βελιγράδι. 5. Αρχηγός του γραφείου συνοδός.
6. Ταξιδιωτική Ασφάλιση Αστικής με την Generally Life.
Έξτρα Ατομική ασφάλιση Ατυχημάτων, ευθύνη του πελάτη να τη ζητήσει, με εξτρά βέβαια πληρωμή 5€ το άτομο.(έως 70 ετών) & 7. ΦΠΑ εντός .

* ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
– Έξτρα διασκεδάσεις, ποτά, τηλεφωνήματα, εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
– Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ρητά.
O αρχηγός εκδρομής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής προγράμματος χωρίς παραλήψεις

Speak Your Mind

Tell us what you're thinking...
and oh, if you want a pic to show with your comment, go get a gravatar!

eXTReMe Tracker